lauantai 6. heinäkuuta 2019

Toscapiirakka, pellillinen

Kannattaa kokeilla. Piirakkaa on helppo leikata ja pakastaa myöhempää käyttöä varten. Meillä tosin piirakka hupeni parempiin suihin niin nopeasti ettei pakastimeen taida riittää😊

Pohja:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 dl kuohukermaa
200 g voita


Kuorrutus:
120 g voita
200 g mantelilastuja
2 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
2rkl vehnäjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhot, sulatettu voi jäähtyneenä ja kerma. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 12 min. Sekoita kaikki täytteen aineet kattilassa ja anna kiehahtaa. Levitä seos piirakan päälle ja paista vielä lisää n. 14 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti