maanantai 2. heinäkuuta 2018

Italialainen pitsa

Tämä on ensimmäinen kerta, kun kokeilin tehdä pitsaa italialaisittain. Muutamia ohjeita tutkittuani päädyin muokkaamaan taikinan ohjetta hieman. Tällä ohjeella tuli kolme pellin kokoista pitsaa.

4dl lämmintä vettä
8dl durum- vehnäjauhoja
2tl kuivahiivaa
2tl suolaa
1tl sokeria

Taikina seisoi lämpimässä tunnin ja sen jälkeen vaivasin taikinaan loput jauhot.
Taikina kannattaa kaulita suoraan leivinpaperin päällä. Pohjan päälle muutama lusikallinen vahvaa tomaattikastiketta, mozzarella-juustoa ja haluamansa täytteet. Näissä pitsoissa täytteenä on kinkku, meetwursti ja tomaatti. Paisto kuumassa uunissa 250 astetta reilu 5 min. Pitsakiveä minulla ei ole, mutta ihan hyvä lopputulos oli tavallisella uunipellilläkin. Sitten vaan tarjolle hyvän salaatin ja juoman kera. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti